Studentenvereniging CREAS

Het verschil tussen studeren en student zijn

Zoek jij een leuke en flexibele bijbaan naast jouw studie? Kom werken voor Brandwise!

Brandwise is de specialist op het gebied van fieldmarketing. Wij realiseren de meest opvallende promoties op de beste locaties in Nederland. Als jij voor ons komt werken, kun je direct aan de slag voor grote A-merken door ingezet te worden op de grootste evenementen, de drukste stadslocaties door heel Nederland en de meeste succesvolle winkelformules

We hebben regelmatig leuke opdrachten en hebben daardoor het gehele jaar door mensen nodig. Neem eens een kijkje op www.werkenbijbrandwise.nl of op Facebook www.facebook.com/BrandwiseGroupBV.  Via de website kun je je direct aanmelden.

Heb je nog vragen? Ons e-mailadres is vacatures@brandwisegroup.nl Je kunt ook altijd bellen naar 088 – 770 1000 en vragen naar Christy Bleecke of Mariam Grad.

Rana Illustra (in de volksmond tot “Rana” verworden) is het jongste, maar tegenwoordig al niet meer het kleinste dispuut! Het dispuut is officieel opgericht op 12-10-2006. De naam is bewust in het Latijn, je zou bijna kunnen zeggen: om een statement te maken. In CREAS is het bijna gebruikelijk geworden om een dispuut een zogenaamde afkortingsnaam te geven (HOK, KoBRA, NOTT, et cetera.). Rana Illustra heeft er bewust voor gekozen een naam te dragen die ten eerste geen afkorting is, en ten tweede geen Nederlandse. Diverse namen hebben bij de oprichtingsvergaderingen de revue gepasseerd, van Griekse tot Engelse en Latijnse. Rana Illustra is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen vanwege zijn symbolische betekenis, en daarnaast: het bekt lekker. Toch?

Uiteraard wordt er door de leden met regelmaat gegeten, geborreld, geweekend en uiteraard geSooSd. De leden van Rana zijn te herkennen aan hun groene kleding, die altijd een oranje randje dient te hebben, tevens zijn zij te herkennen aan een gemoedelijk soort van gekwaak. Het logo van Rana Illustra is een kikker, immers: Rana is het latijnse woord voor kikker. Als je bij de ingangstrap rechtsonderaan op de muur kijkt zie je ons tegeltje. Wij hebben onze naam daar geplaatst omdat we in december 2006 – als cadeau aan de vereniging – de ingang onder handen hebben genomen.

Een ander belangrijk feit over Rana is dat het het enige gemengde dispuut van CREAS is. Rana heeft zowel mannelijke als vrouwelijke leden (over hermafrodieten en transsexuelen staat in de statuten overigens niks vermeld).

WOLFPACK (afkomstig van de welbekende film ‘The Hangover’)

Augustus 2014: vier CREAS’sers vinden het hoog tijd dat er een nieuwe genootschap komt binnen s.v. CREAS om op deze manier iets terug te geven aan de vereniging waar zij een leuke tijd beleven.
Zo gezegd, zo gedaan.
In een zeer kort tijdsbestek hebben deze vier CREAS’sers alle nodige handelingen verricht zodat zij zich officieel een genootschap van CREAS mogen noemen. Tien september 2014 werden de papieren getekend en sindsdien is WOLFPACK een feit !!

Mensen vragen zich soms af: “Waarom deze naam ? “ Net als in de film ‘The Hangover’ is hier sprake van een groep goede kameraden die elk van elkaar verschillen, maar toch iets met elkaar gemeen hebben: ieder is lid van s.v. CREAS !!

De indeling van WOLFPACK

-  Hertog: (DC)    heeft de ambitie om Hugh Jackman op te volgen als Wolverine
-  Griffier: (GT)    heeft de ambitie om carriere te maken als rijstplukker in Indonesië
-  Hofnar: (LW)    heeft de ambitie om professioneel bomenknuffelaar te worden
-  Duitenbewaarder: (PF)    heeft de ambitie om Europees kampioen bierdrinken te worden

Deze ambities zijn een potentieel gevaar voor het voortbestaan van WOLFPACK.
Ze scheiden de genootschapleden van elkaar wanneer iemand zijn ambitie waarmaakt.
Dat is voor de ‘wolven’ reden genoeg om er samen voor te zorgen (goedschiks of kwaadschiks) dat geen ieder deze ambitie waarmaakt. Daar zijn vrienden voor !

“ een vriendschap voor even, bezegelen voor het leven “

Voordelig jouw rijbewijs halen bij Verkeersschool van den Bergh.

Al 20 jaar is onze verkeersschool succesvol in rijopleidingen!

Voor autorijles of motorrijles zijn wij u graag van dienst. Maar uiteraard ook voor uw aanhangerrijbewijs of scooterrijbewijs. We doen dit al vele jaren met enthousiasme en inzet. Uiteraard vertaalt zich dat in het succes dat wij ervaren. Duizenden kandidaten slaagden al voor het rijbewijs bij onze verkeersschool in 1 of meerdere categorieën. Natuurlijk is het ook mogelijk een aantal lessen voor auto of motor te volgen als opfriscursus.

Ook voor uw rijbewijs spannen we ons graag in tot en met de dag dat we u begeleiden naar het CBR voor het examen.

Wat u van ons verwachten kunt:

  • Geheel vrijblijvende proefles.
  • Rijles van gemotiveerde full-time professionals.
  • Faire lesprijzen.
  • Zelf je autorijles plannen via ons reserveringssysteem!
  • Voordelige lespakketten compleet met CBR-toets en CBR-examen.
  • Afspraken vastgelegd op BOVAG lesovereenkomst.
  • Flexibele betalingsregelingen zonder bijkomende rente.
  • Complete gecoördineerde rijopleidingen (ook spoed!).

Ruime parkeergelegenheid bij ons bedrijfspand.

Altijd een studentenkorting van 5%!

 www.spoedles.nl

Vrijdag 23 mei:
18.00-22.00: Titeldragersdiner (alleen voor genodigden)
22.00-02.00: Borrel

Zaterdag 24 mei:
12.00-13.00: Lunch in de soos
13.00-17.00: Buitenactiviteit 1
17.00-19.00: Buitenactiviteit 2 (eventueel binnen bij slecht weer)
19.00-21.00: Diner
21.00-23.00: Activiteit in de soos
23.00-03.00: Lustrumfeest

Zondag 25 mei:
11.30: Afsluitende brunch

Graag hebben we dat je je aanmeldt voor de activiteiten en het eten. Zo kunnen wij rekening houden met inkopen doen en plannen. Als je een slaapplek nodig hebt, geef het even door. Deze kunnen wij ook regelen. Aanmelden kan tot 21 mei 23.59!

We hopen dat jullie er allemaal bij zijn om dit bijzondere lustrum te vieren.

CREAS is de grootste en gezelligste algemene studentenvereniging van Arnhem.

Het begon allemaal in 1989 waarbij een idee ontstond bij een aantal studenten om wat aan de belangen van de Arnhemse studenten te doen. Een aantal vertegenwoordigers van de HBO- opleidingen in Arnhem zijn toen rond de tafel gaan zitten om de mogelijkheden hiervan te bekijken. Al gauw kwam men tot de conclusie dat het met de voorzieningen voor de studenten slecht gesteld was en kwam het idee naar voren om een stichting in het leven te roepen die de voorzieningen op het gebied van Cultuur, Recreatie en Educatie zou kunnen verwezenlijken.

In eerste instantie had CREAS één vaste Soosavond in voormalig Café Het Haasje (tegenwoordig Café ’t Huys). Maar al snel bleek dat dit niet voldoende was en dat CREAS rijp was voor een eigen sociëteit.

In 1991 kreeg CREAS haar eigen pand gevestigd op Varkensstraat 46, in het hartje centrum van Arnhem.

In deze tijd zijn er natuurlijk hier en daar wat dingen veranderd, maar het is nog steeds een Soos waar we nog steeds van genieten. In 2014 vierde CREAS alweer haar 5e lustrum, waar wij met zijn alle erg trots op zijn!

Een flink aantal jaar geleden heeft CREAS besloten om op zaterdag open te gaan voor alle HBO- en WO studenten, waarna een aantal jaar daarop dit ook gelden voor de donderdag en vrijdag.

Hierbij is CREAS nu een van de gezelligste uitgaansgelegenheden voor studenten.

CREAS is natuurlijk niet alleen een uitgaansgebied voor studenten, want achter deze kroeg schuilt zich nog een heel gezellige studentenvereniging! Waar we iedere dinsdag een ledenavond hebben, hiernaast nog veel leden uitjes/activiteiten zoals; zeilweekend, hockeyweekend, batavierenrace, brouwerijbezoeken, broertjes/zusjes dag, niet te vergeten de intro en nog veel meer!

Het AC: Zij zorgen voor alles wat er te doen is in en met CREAS. En staan voornamelijk bekend om hun gekke dinsdagavondactiviteiten. Het AC besteedt ook activiteiten uit, zo nodigen zij verbanden / collega verenigingen uit om een avond te organiseren en coördineren zij de mensa’s, en zorgen zo dat er regelmatig gezellig gegeten wordt in de soos. Daarnaast verzinnen zij van tijd tot tijd ludieke acties.

Hoe ze dat allemaal doen? Heel simpel, ze komen wekelijks bij elkaar, voor een brainstorm met allemaal gekke ideeën of een vergadering om alles in goede banen te leiden.

Binnen het AC bestaat een doorgaande lijn die doorgegeven wordt van commissie hoofd naar commissie hoofd, daarbij is er elk jaar de ruimte voor diens persoonlijke inbreng en visie. hierdoor hebben we dus altijd een programma dat bij de tijd past. Bij het AC komen is niet moeilijk, met enthousiasme en een aanmelding ben je er vaak al.

De introductiecommissie: Elk jaar heeft CREAS aan het einde van de zomervakantie weer een super gezellige introductieweek. Deze wordt georganiseerd door de introductiecommissie. De commissieleden zorgen er ieder jaar voor om de introductieweek in goede banen te laten verlopen.

De introductieweek begint altijd op een maandagochtend, waar ze een stad-dag organiseren waarbij de introfantjes elkaar en de stad leren kennen, tot net voor het avondeten. Van maandagavond tot en met donderdagmiddag zorgen ze voor een leuke dagindeling die gevuld worden met activiteiten die georganiseerd worden door andere commissies of disputen. Ook regelen ze iedere dag het eten en zorgen ze ervoor dat de bar op locatie maar liefst 24 uur per dag open is!

De introductieweek zet je natuurlijk niet zomaar even in elkaar. Al vanaf het begin van een nieuw bestuursjaar wordt de introductiecommissie aangesteld en gaan ze aan de slag. Om de week komt de commissie bij elkaar om te vergaderen en ze gaan opzoek naar een leuke locatie en de nodige sponsoren. Ook kiezen ze een leuk thema die toegepast wordt op de flyer, de introshirts, de aankleding van de locatie en het eindfeest en voor thema gerelateerde activiteiten.

De introductiecommissie is natuurlijk verantwoordelijk voor de introductieweek, maar er gaan altijd veel leden mee die ergens wel een handje mee helpen zoals een bardienst draaien of helpen in de keuken. Ieder jaar is de introductieweek weer super gezellig vol met leuke activiteiten, veel drank en lekker feesten!

De promotie commissie: zorgt voor het promoten van CREAS. Één keer per maand wordt er een feest georganiseerd door promo waar een heel aantal studenten op af komen en een goede sfeer hangt! Maar de commissie zorgt bijvoorbeeld ook voor de kledinglijn, is aanwezig op Open-Dagen, organiseert speciale ledenavonden/mensa’s en probeert alle promotiemiddelen te benutten (zoals speciale acties voor het bedrukken van aanstekers/stickers, het staan op beurzen, stukjes schrijven voor de pers en voor studentenwebsites). Al met al: het bekender maken van CREAS in Arnhem en omgeving en het ondersteunen van het verenigingsgevoel!

Hoe doen we dat? Met actieve CREAS-leden die allemaal andere kwaliteiten hebben, maar allemaal in ieder geval één gemeenschappelijke interesse hebben: Onze vereniging!

Goedkope verhuizingen uitgevoerd door ervaren verhuisbedrijven