CREAS Geschiedenis

In 1989 ontstond bij een aantal studenten het idee om wat aan de belangen van de Arnhemse studenten te doen. Een aantal vertegenwoordigers van de HBO- opleidingen in Arnhem zijn toen rond de tafel gaan zitten om de mogelijkheden hiervan te bekijken. Al snel kwam men tot de conclusie dat het met de voorzieningen voor de studenten slecht gesteld was. Vervolgens kwam het idee naar voren om een stichting in het leven te roepen die de voorzieningen op het gebied van Cultuur, Recreatie en Educatie zou kunnen verwezenlijken.

Op 23 mei 1990 werd Stichting CREAS (Cultuur Recreatie en Educatie voor de Arnhemse Studenten) een feit. Voor iedere HBO- student in Arnhem was er dan eindelijk de mogelijkheid om naast de studie het sociale leven in te duiken oftewel het studentenleven.

In eerste instantie had CREAS één vaste Soosavond in voormalig Café Het Haasje, tegenwoordig Café ‘t Huys (op
de Korenmarkt); maar al snel bleek dat dit niet voldoende was en dat CREAS rijp was voor een eigen sociëteit. Deze werd gevonden in de Varkensstraat.

Inmiddels zijn we drie dagen in de week (donderdag, vrijdag en zaterdag) geopend voor alle studenten en zijn we op dinsdag geopend voor alle leden. Ook worden er tal van ac activiteiten georganiseerd voor de leden. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn onder andere het jaarfeest, het bierkampioenschap, Koningsdag, het zeilkamp, de Batavierenrace en natuurlijk de introductieweek!