Dit jaar is s.v. CREAS 30 jaar geworden!

Dit keer mag ik namens het bestuur een stukje schrijven. De persoon die jullie allemaal voorziet van leuke en informatieve mailtjes. Al heb ik recentelijk gehoord dat bijna niemand ze leest. Beetje jammer dit.

Graag wil ik met jullie terugkijken naar het afgelopen Lustrum, vanuit mijn perspectief. Meteen toen wij als bestuur zijn begonnen was het Lustrum al een vast puntje in onze bestuursvergadering. Deze is nu pas 2 weken de nitief van de agenda afgegaan. Hopelijk geeft dat al een beetje aan hoeveel werk er achter de schermen gedaan is.

Om al een concrete samenvatting te geven: Het Lustrum was bloed, zweet en tranen. Het was leuk te organiseren, maar p soms voelde het als een aambei. Er was veel druk om het tot een succesvol eind te brengen, want ja het is namelijk maar 1x per 5 jaar.

De dinsdag van de Lustrumweek begon met een luxe 4 gangen diner, klaargemaakt door het bestuur. Emma en ik hadden het toetje bereid. Dezelfde middag begonnen we al met ploeteren in de keuken. Uiteindelijk hadden we mini apfelstrüdels gemaakt (of het daadwerkelijk strüdels genoemd mocht worden, waren de meningen wel over verdeeld). Om deze extra air te geven, wilden we ze amberen met Cointreau. Diegene die aanwezig waren, kunnen vast vertellen dat dit net niet gelukt was. Uiteindelijk ontstond er een zwembad met Cointreau waar de strüdel in was verdronken. Voor de rest was het een geslaagd diner.

Donderdag was het zo ver, het grootste feest dat Creas sinds tijden heeft georganiseerd. Toen we vertelden over dit feest in Willemneen, hebben veel mensen dit ons afgeraden. Toch zijn we eigenwijs geweest en hebben we het plan doorgezet. Door veel geld in te hebben verzameld, konden we dit

feest met een gerust hart organiseren. Met verschillende DJ’s hebben we, naar mijn mening, een goed feestje neer gezet. Dit was zeker voor herhaling vatbaar!

Vrijdag was de oudleden borrel (OudeLU(llen) Lustrum). Ook dit was een gezellige avond, mede dankzij de Reünistenvereniging en het speciaal gebrouwen bier door Etiënne! Hier werden ook het Lustrum glas en bier geïntroduceerd.

Zaterdag, de laatste dag van de Lustumweek, begon al vroeg in de middag met een brunch en gezellige activiteiten georganiseerd door de disputen. De laatste activiteit hiervan was een Cantus (liedjes zingen en veel bhieeer drinkn’), escalatie gegarandeerd! Vooral als er geen pils werd geschonken, maar bockbier. Uiteraard was Joost aanwezig en die moest weer een wijsneus uithangen. Dus hij werd vaak getrakteerd op shotjes gin van strafmeister Jarno.

De daarop volgende avond, werden de jurken en pakken uit de kast gehaald voor de Great Gatsby gala. Vaak had ik voorgesteld om een aantal toepasselijke liedjes te zingen, maar Nikki leek een betere keuze. Uiteindelijk moet ik dat ook toegeven, ze deed het erg goed! Met nog enkele dansjes kwam ook deze avond en de hele week tot een eind.

Ik, en waarschijnlijk het hele bestuur, waren hierna helemaal op. De dagen waren lang en de slaaptijd was kort. Terugkijkend was het toch waard. Het blijft toch bijzonder, aangezien je het maar 1x per 5 jaar mee mag maken (en wij dus ook mogen organiseren). Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden!

Zoals ze bij de Chinees zeggen; gloetjes!