Het is 19 augustus 2019 en ik weet dat ik op Introweek ga bij Creas. Bij de data staat 19 t/m 24 augustus. Maar op de paklijst staat kleren voor 3 dagen… Ook een slaapzak, dus we zullen wel ergens heen gaan. Verder heb ik geen idee. We moeten om 10u op het station verzamelen en ik check nog één keer de paklijst. Shit. Ik heb geen pak yoghurt. Snel pak ik m’n spullen en ren met m’n ko ertje de steenstraat door op zoek naar yoghurt. De appie heeft me gered en gauw ren ik door naar t station. Vlak voor t station stop ik met rennen, niemand hoeft te weten dat ik zo aan t haasten was voor de yoghurt want ergens heb ik wel sterk het gevoel dat het niet zo belangrijk is. Maar toch. Je weet het maar nooit. Ik heb geen idee hoe Creas in elkaar steekt.
Ik woon nu een jaar in Arnhem maar ben nog nooit bij Creas geweest. Af en toe wel eens op stap geweest bij Plaza of The Move maar daar staan altijd meer mensen achter de bar dan op de dansvloer. Dus ik besloot t studentenleven zelf maar wat actiever op te zoeken. Googlen op ‘studentenvereniging Arnhem’ leverde Creas op. Ik zag vooral foto’s van gekleurde shirtjes en spellen. Ik twijfelde een beetje of dit meer richting een scoutingvereniging zou gaan, of dat er vooral veel gezopen werd. Dat werd me na ongeveer een kwartier duidelijk toen me om 10.30 een biertje aangeboden werd en we onze eigen meter mochten verven.
In Limburg werd me het alleen maar duidelijker dat er wel degelijk veel gezopen wordt. Maar we hebben meer gedaan dan dat. Heel veel spellen, waarbij je nooit precies wist of t met wodka, tomatensap, bananenschillen of (zonder) kleding was. De cantus was m’n favoriet. Maar de kledinglijn is me ook wel bijgebleven. Ik was oprecht trots dat ik met 8 broeken over elkaar en 13 laagjes shirtjes naar buiten kwam waggelen. Ik rook de overwinning al maar dit bleek net even anders te gaan. Daar stond ik dan met genoeg kleren voor een weekendje Noordpool.. Tikje naïef.
Net als het moment waarop Praesus Bram roept dat elke feut z’n feuten shirt altijd zichtbaar moet dragen. Ergens weet ik bijna zeker dat het een grap is, maar toch trek ik zo onopvallend mogelijk de trui uit die m’n shirt verbergt. Blonde Wesley uistert naast me: “Er zou toch geen ontgroening zijn?!” Ik glimlach een soort van geruststellend maar ik wil ook dat hij z’n mond houdt. Je weet het maar nooit.. Ik twijfel tussen 2 scenario’s: 1. Creas heeft ons naar Limburg in the middle of nowhere gelokt om daar alsnog ongestoord de feuten kapot te maken. 2. Ze zetten het begin even in scène en uiteindelijk wordt het gewoon een hele gezellige en chille week met veel bier.
Het bleek optie 2 zijn, gelukkig maar. Ik ben blij dat ik toch even gegoogled heb of er studentenleven in Arnhem bestaat. Meegaan op intro was nu al de beste keus van dit studiejaar. Heel veel zin in alle Creas feestjes die nog gaan komen!