Gemengd Dispuut Rana Illustra

Gemengd Dispuut Rana Illustra (in de volksmond tot “Rana” verworden) is het grootste, gezelligste, knapste en superlatiefste dispuut van S.V. CREAS. Het dispuut is opgericht op 12 oktober 2006.

Uiteraard wordt er door de leden met regelmaat samen gegeten, geborreld, geweekend, gekikkertocht, gestrand, gezeild, gestapt en uiteraard geSooSd. De leden van Rana zijn te herkennen aan hun groene kleding, die altijd een oranje accent dient te hebben. Ook zijn zij te herkennen aan een gemoedelijk soort van gekwaak.

Als je bij de ingangstrap rechtsonderaan op de muur kijkt zie je ons tegeltje. Wij hebben onze naam daar geplaatst omdat we in december 2006 – als cadeau aan de vereniging – de ingang onder handen hebben genomen.

Een belangrijk kenmerk van Rana is dat het het enige gemengde dispuut van CREAS is. Rana heeft zowel mannelijke als vrouwelijke leden. Een greep uit de jaargangen en de bijbehorende leden:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

2006/2007 (Oprichters):

Duncan Havinga (oud-voorzitter, oud-lid)

De oprichtend voorzitter is inmiddels alweer een tijdje afgestudeerd, na een roerige, intensieve, overmatig sociale en ouderwets lange studententijd die hem door het ganse land leidde. Gelukkig heeft hij in Arnhem zijn plek gevonden en veroverd.

– *Snuift een paar keer kort door zijn neus in* “Ruik jij dat ook? Gadverdamme! Het stinkt hier naar studenten!”-

 

Carlijn Rietveld (oud-penningmeester, oud-lid)

Deze oprichtend penningmeester staat bekend om haar gemoedelijk gekwaak. Zorgzaam, goedlachs en immer vriendelijk  Een telg uit de roemrijke Rietveld-familie, welke bij vele generaties CREASleden bekendheid geniet.

– “Pannenkoekeeeeeeeeeeeeeeeeeen”-

 

Kim de Water (oud-secretaris, oud-lid)

Deze dame heeft meer in haar mars dan haar geringe lengte in eerste instantie doet vermoeden. Dat blijkt, ze is de oprichtend secretaris van Rana. Van uitsmijter tot moederfiguur tot schuinemoppenverteller, geen rol is haar vreemd. Let wel op als je haar tegenkomt; ze kan nogal schunnig uit de hoek komen!

– *Maakt willekeurige opmerking* Rest:”Kihiiiiiiiiiiiiiim!”-

2007/2008 (tweede generatie):

Sven Haggenburg (oud-secretaris, oud-lid)

Deze grote vriendelijke reus draagt de naam het slechtste en daarmee ook beste in anderen naar boven te halen. Koning van ‘nog eentje dan’ en ‘wat kan er nou mis gaan?’ Kroegtijger met een grote bek en een klein hartje.

– “I’m not fat, i’m Fluffy!”-

 

Frank Bloemendal (oud-lid)

Waar veel leden een onherroepelijke liefde voor Arnhem hebben ontwikkeld, heeft deze jongen een ander pad bewandeld. Hij vond het hier maar niks, en besloot een ICT-carriere in China na te jagen. Inmiddels is hij daar zodanig vergroeid dat we steeds weer bang zijn hem nooit meer terug te zien. Gelukkig komt hij ons elk jaar nog verblijden met zijn aanwezigheid.

–  “148号大米和叁峇请”-

2008/2009 (derde generatie):

Fenna Klein Tuente (oud-voorzitter, oud-lid)

De dappere dikkop die alles alleen moest doen. Dan weer in Limburg, dan weer in Arnhem, dan weer in Eindhoven. Ze pendelt wat af, en niet alleen in Nederland! Zo is ze gespot in meerdere continenten, zichzelf immer verrijkend met kennis en kunde. Airmileskoningin en stille kracht.

– “Laatst in de trein zag ik zo’n jongen en een meisje zitten en ze leken elkaar helemaal niet aardig te vinden en toch zaten ze bij elkaar. En toen dacht ik: ‘had ik ook maar een winterjas’.”-

2009/2010 (vierde generatie):

Elize Snippert (oud-penningmeester, lid)

Nog een kleine dame die niet te onderschatten is. Een echte vastbijter. Geen kwaad woord over haar. Ook niet over haar schoonmaak-skills. Echt niet. Niks mis mee. Ook niet over stinkende muizen en konijnen. Wel mooie woorden over doorzettingsvermogen en dans-skills. Die zijn immens.

–  “Ja, morgen ga ik echt de vaatwasser gebruiken”-

 

Daniel Kokke (oud-lid)

Laat in zijn CREAScarriere pas lid geworden, direct legendarisch. Geef hem niet teveel bier, voor je het weet is hij stekeblind. Dat is voor niemand leuk. Immer positief, behulpzaam en goedlachs.

– “Ik ben ook een NSB’er!”

2010/2011 (vijfde generatie):

Nicole Storteler (oud-voorzitter, oud-lid)

Rana’s eigen prinses (met of zonder erwt). Haar bijnaam verdiende ze vanwege haar high-maintenance karakter, maar daarvan is allang weinig meer te merken. Speciale vaardigheid: eitjes bakken. Groot fan van wijntjes drinken in de zon.

– “Ja dikke doei!”-

2013/2014 (zesde generatie):

Edith Mentink (oud-voorzitter, lid)

Edith (Eddie voor intimi) is een sloper eersteklas, een eenzaam talent. Met weemoed kijken wij terug op onze fijne tijden met Ed 1 tot en met 7. Gelukkig is ze ook heel lief. Met een open blik kijkt Edith de wereld in, and we wouldn’t have it any other way.

–  “awesomesauce”

 

Gijsbert Tjoe (oud-secretaris, lid)

Gijsbert (Gigi voor intimi) is het tweede deel van de drie-eenheid van 2013-2014. Niet de eerste allochtoon in het dispuut, maar wel de eerste die de titel met trots (uit)draagt. Een introspectieve geest met een fijn inzicht in mensen.

– “Lekkahhhhhhhhhhhhh!”

 

Guus Wezendonk (penningmeester, lid)

Guus (Gugu voor intimi) is de derde in de drie-eenheid van 2013, de opperstamper. Geen oorverslindend festijn ontsnapt aan zijn aandacht. Stalen voetzolen en idem trommelvliezen. Tevens meest attente lid, vergeet nimmer een verjaardag.

– “Bij twijfel altijd doen.”

2014/2015 (zevende generatie):

Robbie Kuipers (oud-voorzitter, lid)

Robbie de veroveraar. Hou hem in de gaten. Ben je hem even kwijt, ligt hij waarschijnlijk in bed. En zelden zijn eigen bed. Maar vergis je niet, oppervlakkigheid is ver te zoeken. Robbie ontpopt zich tot prima barfilosoof.

– “Op een oude fiets moet je het leren.”

 

George Terberg (oud-secretaris, lid)

George (spreek uit: Sjors) komt uit IJsselstein. In IJsselstein (spreek uit: EISSSTEI) gebeuren mooie dingen. Naast Pedicurepraktijk Sylvia en Gastouderbureau Mamaloetje, komt ook George uit IJsselstein. Met hipsterknot en al. Vrolijk en nieuwsgierig, en uit IJsselstein. Wat wil je nog meer?

–  “IJsselstein”-

2015/2016 (achtste generatie):

Emma Schillings (lid)

Deze koningin der vermommingen deinst voor weinig terug. Ze creëert monsters, ontsnapt uit gevangenissen, en portretteerde het dispuut op onnavolgbare wijze. Altijd bereid een handje te helpen!

“Klein maar fijn!”

2017/2018 (negende generatie):

Laura Geurts (voorzitter, lid)

Extraverte tante! Vraagt door, zet door, en verdwaalt regelmatig. Eindigt in Duitsland en doet daar hilarisch verslag van. Is niet gebonden aan kaders, schrijft mooie gedichtjes over dooie katten.

“Alles gebeurt om een reden :)”

2019/2020 (tiende generatie):

Renske van Oosterhout (oud-secretaris, lid)

Proactieve dame die, soms wat chaotisch, hardlopend door het leven gaat. Experimenteert graag in de keuken. Haar creaties smaken altijd heerlijk, maar de structuur laat soms wat te wensen over.

“Mijn kamer is wel een rommeltje hoor”

2020/2021 (elfde generatie):

Jente Taborsky (secretaris, lid)

Het meisje dat bananen meeneemt naar bed, maar wakker wordt met een feesthoedje op haar hoofd. Hoewel haar onhandigheid soms de overhand neemt, gaat ze altijd vrolijk door het leven en is zij een luisterend oor voor degenen die dicht bij haar staan.

“n.n.b.”

 

Kel Stinessen (lid)

Deze veelvuldig brakke jongeman is in voor ieder feestje, al vergeet hij wel vaak het juiste shirt aan te trekken. Hoewel er zelfs een fan account van hem is, houdt hij beide beentjes goed op de grond. Kan verrassend lief/gevoelig uit de hoek als de situatie dit toelaat.

“n.n.b.”