In de al drukke maand van Mei zat er tussen de Inventum Kroegentocht en het Zeilweekend nog een spetterende activiteit. Met in 6 verenigingen vanuit Arnhem is de campus in Enschede weer een weekend onveilig gemaakt met de Batavierenrace. Een weekend gebouwd om een estafette wedstrijd die begint in Nijmegen en in Enschede eindigt.
Het weekend begint voor de meeste op de vrijdagavond bij Lokaal, met de pasta party. Vanaf lokaal ging de groep op eigen vervoer richting Enschede waar we werden opgewacht door de groep mensen die zo aardig waren om onze tenten alvast op te zetten. Voor Martijn, Mathias en mijzelf was het alleen handig geweest ook de tentpalen mee te geven. Ik had de mijne nog apart meegenomen en kon zo nog mijn tent opzetten. M&M hadden dit echter niet gedaan
en moesten wat creatievers bedenken voor hun probleem.
Een deel van de groep ging echter van Lokaal naar Nijmegen voor de start van de hardloopwedstrijd, en terwijl deze groep hun etappe a egt zijn wij op het terrein aan een feestje aan het bouwen bij de hockeyclub. Ik duik zelf echter vroeg mijn tent in, omdat ik om een uur half 4 mijn bed al weer uit moet om de ochtend etappe te gaan lopen. Na zoveel mogelijk slaap proberen te krijgen naast het feest in de hockeyclub, kroop ik mijn tent uit en zocht ik rustig wat ontbijt. Nog een praatje makende met de feestgangers die strompelend de hockeyclub kwamen zetten om te gaan slapen.
Eenmaal bij de herstart aangekomen, moedigde we de laatste renner van de avondploeg nog aan bij de nish, namen we
de tandem over en ging ik bij de start staan van mijn etappe. Een weg van 10.5 kilometer die ik vorig jaar ook gelopen had. Mijn doel was om mijn tijd van vorig jaar (1 uur en 5 minuten) te verbeteren. Hoewel ik vond dat de afstand dit jaar makkelijker af te leggen was, zorgde dat misschien ook voor de 5 minuten die ik er langer over deed. Nadat mijn hesje was overgedragen aan de volgende lopen, ben ik in het busje gaan zitten en ben ik daar tot we bij de nish van de ochtend etappe waren niet meer uitgekomen.
Na de middagploeg toe te juichen bij hun start, zijn we naar de bussen gelopen om terug te gaan naar de tenten. Hier werden we vriendelijk onthaald met verkoelende pils en was het wachten op de middagploeg die terug zou komen bij de nish op de hardloopbaan van de campus. Hierna werd
de middag en begin van de avond vervolgt met gezelligheid bij de tenten, sommigen deden een dutje. Andere waren semi actief bezig op het hockeyveld.
Als laatste op de activiteitenlijst van dit weekend stond het grootste studentenfeest in de Benelux op het programma, een festival terrein op de campus. Hier vond laat op de avond ook de prijsuitreiking plaats. Ik lag echter rustig in mijn slaapzak, wat slaap proberen in te halen van wat ik de ochtend ervoor had gemist. De zondagochtend na het a reken van de tenten hebben we ons terrein netjes achtergelaten, nog een groepsfoto gemaakt en zijn de meeste via de A1 en een MacBrunch, terug gegaan naar Arnhem.
Een naar mijn mening een geslaagd weekend, en ik kijk al uit naar volgend jaar.