Studentenvereniging CREAS

Het verschil tussen studeren en student zijn

Rana Illustra (in de volksmond tot “Rana” verworden) is het jongste, maar tegenwoordig al niet meer het kleinste dispuut! Het dispuut is officieel opgericht op 12-10-2006. De naam is bewust in het Latijn, je zou bijna kunnen zeggen: om een statement te maken. In CREAS is het bijna gebruikelijk geworden om een dispuut een zogenaamde afkortingsnaam te geven (HOK, KoBRA, NOTT, et cetera.). Rana Illustra heeft er bewust voor gekozen een naam te dragen die ten eerste geen afkorting is, en ten tweede geen Nederlandse. Diverse namen hebben bij de oprichtingsvergaderingen de revue gepasseerd, van Griekse tot Engelse en Latijnse. Rana Illustra is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen vanwege zijn symbolische betekenis, en daarnaast: het bekt lekker. Toch?

Uiteraard wordt er door de leden met regelmaat gegeten, geborreld, geweekend en uiteraard geSooSd. De leden van Rana zijn te herkennen aan hun groene kleding, die altijd een oranje randje dient te hebben, tevens zijn zij te herkennen aan een gemoedelijk soort van gekwaak. Het logo van Rana Illustra is een kikker, immers: Rana is het latijnse woord voor kikker. Als je bij de ingangstrap rechtsonderaan op de muur kijkt zie je ons tegeltje. Wij hebben onze naam daar geplaatst omdat we in december 2006 – als cadeau aan de vereniging – de ingang onder handen hebben genomen.

Een ander belangrijk feit over Rana is dat het het enige gemengde dispuut van CREAS is. Rana heeft zowel mannelijke als vrouwelijke leden (over hermafrodieten en transsexuelen staat in de statuten overigens niks vermeld).

WOLFPACK (afkomstig van de welbekende film ‘The Hangover’)

Augustus 2014: vier CREAS’sers vinden het hoog tijd dat er een nieuwe genootschap komt binnen s.v. CREAS om op deze manier iets terug te geven aan de vereniging waar zij een leuke tijd beleven.
Zo gezegd, zo gedaan.
In een zeer kort tijdsbestek hebben deze vier CREAS’sers alle nodige handelingen verricht zodat zij zich officieel een genootschap van CREAS mogen noemen. Tien september 2014 werden de papieren getekend en sindsdien is WOLFPACK een feit !!

Mensen vragen zich soms af: “Waarom deze naam ? “ Net als in de film ‘The Hangover’ is hier sprake van een groep goede kameraden die elk van elkaar verschillen, maar toch iets met elkaar gemeen hebben: ieder is lid van s.v. CREAS !!

De indeling van WOLFPACK

–  Hertog: (DC)    heeft de ambitie om Hugh Jackman op te volgen als Wolverine
–  Griffier: (GT)    heeft de ambitie om carriere te maken als rijstplukker in Indonesië
–  Hofnar: (LW)    heeft de ambitie om professioneel bomenknuffelaar te worden
–  Duitenbewaarder: (PF)    heeft de ambitie om Europees kampioen bierdrinken te worden

Deze ambities zijn een potentieel gevaar voor het voortbestaan van WOLFPACK.
Ze scheiden de genootschapleden van elkaar wanneer iemand zijn ambitie waarmaakt.
Dat is voor de ‘wolven’ reden genoeg om er samen voor te zorgen (goedschiks of kwaadschiks) dat geen ieder deze ambitie waarmaakt. Daar zijn vrienden voor !

“ een vriendschap voor even, bezegelen voor het leven “

Aranea is een genootschap binnen CREAS bestaande uit actieve leden van de vereniging. Meer volgt..

Goedkope verhuizingen uitgevoerd door ervaren verhuisbedrijven